Haber

Muhtar seçimlerinde sahte ikamet iddiasıyla suç duyurusu

KOCAELİ’nin Körfez ilçesine bağlı Yeniyalı Mahallesi’nde bir apartman dairesinde yaşayan Reşat Özdemir (60), aynı ilçenin kırsal Sevindikli İlçesi’nde kimsenin yaşamadığı konutunu müstakil evine değiştirmek için İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurdu. Muhtar seçimlerinde oy kullanmak için. Kayıtlara göre evde 7 kişi yaşıyordu. Yapılan işlemle birlikte evdeki 7 kişinin kayıtları silindi. ‘Sahte ikametgâh temsili’ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Özdemir, “Burada çok büyük bir dolandırıcılık var” dedi.

Körfez ilçesine bağlı Yeni Yalı Mahallesi’nde yaşayan Reşat Özdemir, muhtar seçimlerinde oy kullanabilmek için evini aynı ilçenin kırsal Sevindikli Mahallesi’ndeki ikametgahına taşımak istedi. Özdemir, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek ikamet değişikliği başvurusunda bulundu. Ancak Özdemir’e ait olan ve kimsenin yaşamadığı evde 7 kişinin yaşadığı ortaya çıktı. İkamet kayıtları görünen kişilerin, Özdemir’in İstanbul Sultanbeyli’deki konutuna kayıtlarını yaptırdığı belirlendi. Reşat Özdemir, Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi vererek kayıtları sildirdi. Özdemir’in oğlu Kadir Özdemir daha sonra Körfez Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘EVİNİZDE BAŞKALARININ GÖRÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ’

Reşat Özdemir, bir muhtar adayının oy sayısını artırmak amacıyla boş olan konutunu sahte konutla doldurmuş olabileceğini öne sürerek, “Yaptırdığım evin oturma iznini almak için nüfus müdürlüğüne gittim. Yanlışlıkla 2. ayın faturasını yanıma aldım ama nüfus müdürlüğü bu faturayı kabul etmedi.” Bana “En geç 2 aylık fatura gelmeli” denildi. Tekrar su idaresine gittim ve ikinci faturayı kestim. Tekrar gittiğimde görevli “Abi senin evinde başka insanlar da var herhalde” dedi. “Nasıl görünüyor, benden fatura istiyorsunuz, bu insanları buraya nasıl kaydettirdiniz?” dedim. ‘Buradan düşünün.’ O da ‘Onları düşürdüm’ dedi” dedi.

‘SİYASİ PARTİLER İLÇE SEÇİM KURULUNA GÖNDERDİ’

İkametgahta olduğu anlaşılan kişilerin nüfus kayıtlarını düşürmek için ne yaptıklarını anlatan Özdemir, “Gidip bekleyenler listesine baktım. Fotoğraflarını çektim ve nüfus müdürlüğüne gittim. Dedim ki, ‘ Müdürüm biz bunları düşürdük, siz düşürmediniz, sayıları arttı dediler.’ Bana ‘Biz bunları yapamayız, ilçe seçim kurulu yapacak’ dedi. İlçe seçim kuruluna gittim, ‘Biz yapamayız, nüfus müdürlüğü yapıyor’ dediler. ‘Nüfus müdürlüğü size gönderiyor, siz de nüfus müdürlüğüne gönderiyorsunuz’ dedim. ‘Bunu da yapamazsın’ dediler. Kimin yapacağını sorduğumda ‘Nüfus müdürlüğü bunu size gönderiyor’ dediler. ‘Katılan siyasi partiler bu işi yapacak’ dedi. ‘Ben siyasi partilere verdim. Siyasi partiler bunu ilçe seçim kuruluna gönderdiler.”

‘NEREDE HAİN VARSA CEZALANDIRILMALI’

“Eğer bu bir hataysa nüfus müdürlüğüne şikayet ediyorum” diyen Özdemir, şöyle devam etti: “Gerekeni yapmak lazım. Ben bunun peşine düştüm, ortaya çıkardım. Bunu kanunun araştırması lazım, nüfus kayıtlarının yapması lazım. Nerede bir dolandırıcı varsa cezasını çekmeli. Bu büyük ihtimalle muhtar seçimi meselesi. Herkes aday olabilir.” “Nüfusa kayıtlıysanız muhtarlığa aday olabilirsiniz ama bu kadar dolandırıcılıkla bu yapılamaz. Burada yazanlar suç makineleri olsaydı? Türkiye Cumhuriyeti’nde suikast yapan insanlar olsaydı nasıl olurdu? Burada kendimi kanıtlayabilir miyim? Onları hiç görmedim, tanımıyorum. Sadece isimlerini dosyada gördüm.” .

kocakoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu